23 mai 2011

DSK. Because I can

Ce i se intimpla lui Dominique Strauss Kahn pare tras la indigo cu ce s-a intimplat la noi, cu arestarile lui Vintu, Becali, Patriciu, Popoviciu. Lumea in care traim pare sa fie doar o copie marita a Romaniei; trist pentru lume, dezolant pentru romani. Exista interese, exista lupte crincene pentru ele si, in cadrul acestor lupte, se face parada de putere.
Toti cei pe care i-am vazut plimbati pe la televizor cu catusele la miini sint departe de a fi niste inocenti. Totusi te intrebi de ce un om care are totul (fiindca, potrivit unor criterii mai mult sau mai putin subiective, DSK avea totul - bani, influenta, putere) s-ar compromite cu un viol; de ce, daca violul s-a produs, nu s-a putut ajunge la o intelegere. Probabil tocmai pentru ca DSK avea totul si deci era (sau macar se considera) intangibil.

Joel Schumacher a facut in 1999 un film care se cheama "8 mm": un milionar comanda filme in care "actorii" erau omoriti pe bune. Intrebat de ce ar vrea sa vada asa ceva, omul raspunde: "Pentru ca pot."

Niciun comentariu: